Cv: Mijn naam is Wilma Vermeij en ik ben in 1958 als Wilma Lakké uit de Zeeuwse klei getrokken. Ik heb altijd al graag "met mijn handen gewerkt" en via borduren, haken, naaien, taarten bakken, plantjes kweken en een cursus sprookjesfiguren maken een "echte" opleiding gaan zoeken.

Kunstopleiding: SASK Sint Niklaas, een deeltijdkunstopleiding  voor volwassenen in België. Opleiding Vrije Beeldhouwkunst afgerond in juni 2008.

In 2006 ben ik voor het eerst met epoxy gaan werken omdat dit een licht en sterk materiaal is, dat buiten kan staan. Bovendien kan het heel strak afgewerkt worden, iets wat goed bij de spanning in mijn beelden past.
Bijna al mijn ontwerpen zijn afgeleid van menselijke houdingen waarbij ik de vorm sterk abstraheer en de (voor mij belangrijke) spannende lijnen een beetje overdrijf. Op deze manier ontstaan vrijwel abstracte beelden/sculpturen die bijna allemaal gebaseerd zijn op een figuratieve inspiratiebron.
Ik heb altijd al graag gefotografeerd, zoek naar detail, maar wil mijn onderwerpen ook graag uit "het platte vlak" halen. Hiervoor heb ik een oplossing gevonden door er lijsten om heen te doen, die rechtstreeks iets met het onderwerp te maken hebben.

Lidmaatschappen:
BBK (Beroepsvereniging Beeldende Kunstenaars)

Kamer van Koophandel Middelburg 53394178