Wilma Lakké
Telefoon: 06-13647125
Email: info@rodekunst.nl of wilmalakke@outlook.com

 

Mijn beelden zijn sterk geabstraheerd, bijna abstract te noemen.


Holle en bolle vlakken wisselen elkaar af en delen, die in één punt lijken uit te komen, worden bruusk afgekapt waardoor een nieuw (meestal klein) vlakje ontstaat. Op deze manier probeer ik met minimale vormen een maximale spanning tot uitdrukking te laten komen.
Een spanning die ik in mijn inspiratiebron al voel en die ik als vertrekpunt gebruik om daarna niet relevante delen rigoreus te verwijderen, andere te abstraheren en belangrijke delen juist te overdrijven.

Zo ontstaan eenvoudige, krachtige beelden met monumentale neigingen. Beelden die vragen om een sterke kleur als tegenhanger. Rood is zo’n kleur. Vooral signaalrood. Mijn beelden en de kleur zijn geen concurrent van elkaar; de één versterkt de ander. Een ideale situatie.

Naast grotere, rode beelden van kunststof heb ik van dezelfde vormen ook kleinere afgietsels van brons, die tot hoogglans gepolijst zijn. Ook hier is een balans gezocht tussen materiaal en kleur; als ze te groot zijn gaan het spiegeleffect overheersen op de vorm en ik ben juist op zoek naar evenwicht.

 

 

wilma@rodekunst.nl

Mijn beelden zijn sterk geabstraheerd, bijna abstract te noemen. Holle en bolle vlakken wisselen elkaar af en delen, die in één punt lijken uit te komen, worden bruusk afgekapt waardoor een nieuw vlak ontstaat.
Ik probeer met minimale vormen een maximale spanning te laten zien.
Een spanning die ik in mijn inspiratiebron al voel en die ik in een vorm tot uitdrukking wil laten komen door niet relevante delen rigoreus te verwijderen, andere te abstraheren en belangrijke delen juist te overdrijven.

Zo ontstaan eenvoudige, krachtige beelden met monumentale neigingen. Beelden die vragen om een sterke kleur als tegenhanger. Rood is zo’n kleur. Vooral signaalrood. Mijn beelden en de kleur zijn geen concurrent van elkaar; de één versterkt de ander. Een ideale situatie..

Naast grotere, rode beelden van kunststof heb ik van dezelfde vormen ook kleinere afgietsels van brons, die tot hoogglans gepolijst zijn. Ook hier is een balans gezocht tussen materiaal en kleur; als ze te groot zijn gaan het spiegeleffect overheersen op de vorm en ik ben juist op zoek naar evenwicht..

Ik sta mezelf toe om te spelen; aan iets beginnen zonder dat je weet waar toe het zal leiden. Iets wat je als volwassene bijna niet meer lijkt te mogen in een maatschappij waar alles is gericht op prestaties en geld verdienen!